Lamsbout uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 90 minuten,

Laatst aangepast: 06-09-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 ml olijfolie
  • 2.5 kg lamsbout met bot
  • 8 aardappels
  • paar takjes tijm en rozemarijn
  • zout, peper en evt. lamskruiden
  • 50 gram grove mosterd
  • 60 gram honing

Bereiden

Verwarm de oven op 185 graden. Besmeer de bout met olie, zout, peper en evt lamskruiden en bak aan in braadpan. Leg op de bodem van een braadslede de aardappelen. Doorgesneden en met olie, zout en peper besprenkeld. Leg een passend rooster op de braadslede en leg de tijm en rozemarijn er op. Leg daar op de lamsbout en braad 45 minuten. Maak ondertussen een mengsel van de mosterd en honing en smeer na 45 minuten de lamsbout er mee in. 15 minuten later nog een keer. Het gerecht is klaar als de kerntemperatuur ongeveer 53 graden is. Dan uit de oven nog een kwartier laten rusten op een snijplank met alufolie. De aardappels in de oven warmhouden. Een heerlijk maaltje met een komkommersallade. mmmmmm.....van margriet

Bronvermelding