Indiase aardappel wedges met koriandermayonaise

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 09-09-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote, vastkokende nieuwe aardappelen
  • milde olijfolie
  • 1 tl garam masala (mengsel van Indiase specerijen)
  • 1 flinke bos koriander, grof gehakt
  • 150 ml milde olijfolie, op kamertemperatuur.
  • 1 kakelverse ei-dooier op kamertemperatuur
  • 2 el citroensap, op kamertemperatuur
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiden

Warm de oven voor op 175 graden. Boen de aardappels schoon en snijd ze in wedges (parten). Spoel af en dep droog. Meng de aardappelpartjes met garam masala en 2 el milde olijfolie, zodat ze zijn bedekt. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca 30 min. goudbruin en krokant. Keer ze tussendoor af en toe om, zodat ze aan alle kanten mooi kleuren. Maak intussen de koriandermayonaise. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes en pureer ze met 50 ml olie. Meng de eidooier met 1 el citroensap in een grote kom en giet de olie er, al kloppend met een garde, langzaam bij. Ga door tot alle olie verwerkt is en klop dan de korianderpuree er op dezelfde wijze door. Breng op smaak met peper en zout en de rest van het citroensap. Als je de mayonaise te dik vindt kun je er een lepeltje water doorheen roeren. Haal de wedges uit de oven, bestrooi ze met peper en zout en serveer met de mayonaise. Tip: voor wie lui is, neem gewoon een goede kwaliteitsmayonaise en roer daar je koriander (en eventueel citroensap) doorheen. Ook erg lekker!

Bronvermelding