Menu
Braziliaanse rundvleesschotel
Ingrediënten
- 600 gr runderstoofvlees
- 2 gele parprikas
- 1 rode spaanse peper
- 4 rode uien
- 50 gr boter
- 2 eetl tomatenpuree
- 1 vleesbouillontablet
- 1/8 l koksroom
- 500 gr zoete aardappels (bataat)
- 3 eetl gesnipperde bladselderij
Bereiden
Snijd het vlees in grove stukken (5 cm). Maak de paprika's schoon en snijd ze eveneens in grove stukken. Maak de uien schoon en snijd ze in 8 stukken. Snijd de spaanse peper in ringetjes (haal als je niet van een beetje heet houdt de zaadjes eruit).
Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees bruin. Er komt al gauw water uit het vlees, laat even sudderen zodat dit verdampt. Doe de paprika, uien en peper erbij en bak het 5 minuten.
Doe er dan 3 dl water bij, en roer daar de tomatenpuree door. Verkruimel het bouillonblok erboven en roer eveneens door. Voeg de room toe. Breng alles weer aan de kook en doe een deksel op de pan. Zet de pan op het zachtste pitje van het fornuis. Daar moet het in totaal 3 uur sudderen.
Schil halverwege de kooktijd de bataten, en snijd ze in grove stukken. Doe ze in de pan, breng die even op hoog vuur weer aan de kook en zet 'm terug op het sudderpitje. Laat nog 1 uur pruttelen.
Kook er rijst bij en strooi voor het serveren de gesnipperde selderij over de schotel.
Bron: www.tastyweb.nl
Naar een recept van het zuivelbureau
Materialen
Casserole/braadpan