Menu
Bobotie
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 3/4 el kerriepoeder
- 3/4 tl gemalen komijn (djinten)
- 3/4 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 500 gr rundergehakt
- 1 sneetje brood, verkruimeld
- 2 el melk
- 1 klein ei
- 1 tl zout
- versgemalen peper
- 250 gr tuttifrutti, klein gesneden
- 50 gr garneeramandelen
- sap en rasp van 1/4 citroen
- 4 laurierblaadjes
- 2 1/2 dl melk
- 2 eieren
Bereiden
Verwarm de oven op 175 graden. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de ui en knoflook zachtjes ongeveer 3 minuten. Voeg de kerriepoeder, komijn en koriander toe en roer alles goed door. Laat het iets afkoelen.
Meng het gehakt, brood, de melk (2 el), 1 ei, peper en zout in een grote kom. Voeg het ui-knoflookmengsel toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de tuttifrutti, amandelen, citroenrasp en -sap toe en meng alles goed door het gehakt.
Doe het gehakt in de ingevette ovenschaal. Strijk de bovenkant glad en leg de laurierblaadjes erop. Dek de schaal af met de deksel of aluminiumfolie en bak het gehaktbrood in ongeveer 1 uur gaar.
Klop in een kom de melk (2,5 dl), eieren (2) en wat zout tot een saus en schenk deze over het gehaktbrood. Schakel de oven naar 200 graden. Bak de bobotie onafgedekt in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Serveer de bobotie in punten. Lekker met rijst, chutney en wortelsalade.
Materialen
ronde ovenschaal, eventueel met deksel