Aardappel-ui gratin met camembert

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 28-08-2006 | 35 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 4 flinke uien
  • 250 gr camembert
  • 1 ei
  • 2 dl slagroom
  • 1 dl melk
  • 20 gr boter
  • nootmuskaat
  • zout en peper

Bereiden

• Oven voorverwarmen op 200°. • Uien pellen en in dunne ringen snijden. • Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken. • Vuurvaste schaal invetten met restant boter • Afwisselend laagje aardappelplakjes en laagje uiringen in de schaal leggen; elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat. • Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten. • Schaal afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 35 minuten bakken. • Camembert in dunne plakken snijden. Schaal uit de oven halen en camembertplakken hierover verdelen. • Nog ongeveer 10 à 15 minuten in de oven tot de camembert begint te kleuren. * Lekker met een salade

Materialen

pan, kom, garde, oven, ovenschaal (met deksel of anders folie gebruiken om af te dekken)

Bronvermelding