Menu
Aardappel-ui gratin met camembert
Ingrediënten
- 750 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- 4 flinke uien
- 250 gr camembert
- 1 ei
- 2 dl slagroom
- 1 dl melk
- 20 gr boter
- nootmuskaat
- zout en peper
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200°.
Uien pellen en in dunne ringen snijden.
Grootste deel van de boter verhitten en uiringen hierin glazig bakken.
Vuurvaste schaal invetten met restant boter
Afwisselend laagje aardappelplakjes en laagje uiringen in de schaal leggen; elke laag kruiden met peper, zout en wat nootmuskaat.
Ei loskloppen met melk en room en over de aardappelen gieten.
Schaal afdekken. In het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 35 minuten bakken.
Camembert in dunne plakken snijden. Schaal uit de oven halen en camembertplakken hierover verdelen.
Nog ongeveer 10 à 15 minuten in de oven tot de camembert begint te kleuren.
* Lekker met een salade
Materialen
pan, kom, garde, oven, ovenschaal (met deksel of anders folie gebruiken om af te dekken)