Aardappelkroketten

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 03-10-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,500 kg hertoginnenaardappelen
  • 0,030 kg boter
  • 4 eiwitten
  • 0,100 kg bloem
  • 0,050 l maïsolie
  • 0,500 kg paneermeel
  • Peper
  • Zout

Bereiden

Hertoginnenaardappelen bereiden. Een spuitzak zonder spuitmondje met de warme aardappelmassa vullen. Op boterpapier langwerpige cilinders van 2 cm dikte spuiten. Laten afkoelen en met plasticfolie afdekken. De porties paneren op z'n Engels: Met bloem bestuiven, nadien door een 'anglaise' halen (losgeklopt eiwit, peper en zout, scheutje olie en eventueel een scheutje water), door het paneermeel wentelen. In een friteuse bij 180°C gedurende ongeveer 3 minuten goudgeel bakken.

Bronvermelding