Aardappel: Aardappel-knolselderijgratin

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 04-10-2015 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 middelgrote, kruimig kokende aardappels
  • 1/2 knolselderij
  • knoflook
  • 125 ml - 250 ml slagroom
  • geraspte Emmentaler kaas

Bereiden

Schil de aardappels en de knolselderij. Snijd in plakjes van 1/2 cm dik. Breng een grote pan water aan de kook en kook de plakjes circa 2 minuten. Giet af en laat uitdampen. Wrijf een ovenschaal goed in met knoflook en boter en leg de plakjes in de schaal. Steek af en toe een plakje knoflook tussen de plakjes. Schenk de slagroom over de aardappel en knolselderij zodat ze net onder staan. Bestrooi met geraspte Emmentaler. Gratineer 45-50 minuten in de oven. Lekker bij hertenbiefstukjes met tijmsaus.

Bronvermelding