Appelcrumble (frisse appels onder een krokant laagje van kruimeldeeg)

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 33 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram appels
  • 1 citroen, sap van
  • 1,5 dl cider
  • 120 gram bloem
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 0,5 theelepel kaneel, gemalen
  • 100 gram boter

Bereiden

Schil de appels en snijd ze in partjes. Verdeel de appels over 4 ingevette ovenschaaltjes. Bedruppel de appels met citroensap en verdeel de cider erover. Bak de appels in circa 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Meng voor het deeg de bloem, suiker en kaneel. Voeg de boter in klontjes toe en verkruimel de boter met de vingertoppen door het bloemmengsel tot het op broodkruim lijkt. Strooi het kruimeldeeg over appels. Schakel de oven terug naar 180 graden en bak de crumble circa 20 minuten.

Bronvermelding