Appel-karamelkoeken

Gebak, Hapje, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 06-10-2015 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 185 gr boter
  • 65 gr witte basterdsuiker
  • 65 gr poederuiker
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 ei
  • 250 gr patentbloem
  • 1 kleine appel,geschild in kleine blokjes
  • 75 gr kleine karamel blokjes

Bereiden

Doe de boter, in kleine blokjes, de basterdsuiker, poedersuiker, baking soda, zout en vanillesuiker en het ei in een kom. Meng dit goed door elkaar. Voeg nu de bloem to en kneed tot een mooi deeg. Als het deeg mooi glad is, voeg je de stukjes appel en karamel toe. Kneed tot deze stukjes allemaal door het deeg verdeeld zijn. Als het deeg heel plakkerig is, kun je het nog even koelen. Draai er ongeveer 25 balletjes van en leg ze op de bakplaat , druk ze een beetje platter en duw eventueel nog wat karamel in het deeg. Zorg voor voldoende afstand tussen de balletjes, zo'n 5 cm. Bak de koekjes in 15-20 min. goudbruin en gaar. Bij 15 min. bakken zullen de randjes al lekker bros zijn, terwijl ze van binnen dan nog wat zachter zijn. Als je ze langer bakt worden ze steeds brosser. Bewaar ze in een afgesloten trommel na het afkoelen.

Materialen

bakplaat met bakpapier

Bronvermelding