Menu
Pittige Boerenkoolschotel met gehakt, Indisch getint
Ingrediënten
- boerenkool en gehakt
Bereiden
1 kg kruimige aardappelen
400 gr boerenkool
1 kruidenbouillonblokje
volle melk
boter
2 el olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 Spaanse peper, fijngesneden
400 gr rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
1,5 el grove mosterd
3 dl runderbouillon, van 1 blokje
75 gr geraspte belegen kaas
Verwarm de oven voor op 225grC.
Kook de aardappelen en de boerenkool in 20 minuutjes gaar in voldoende water met het kruidenbouillonblokje.
Giet dan af en maak er met melk, boter en de mosterd een fijne stamp van.
Fruit de ui, knoflook en peper in de boter in de koekenpan en meng het gehakt erdoor. Bak dit rul en voeg dan de tomatenpuree, mosterd en bouillon toe en laat dit een minuut of 10 stoven tot het een iets dikkere, smeuÏge saus is geworden.
Doe de gehaktsaus onder in de ovenschaal en verdeel de boerenkoolstamppot hier overheen.
Strooi er de geraspte kaas over en zet de schaal in het midden van de oven tot de kaas mooi goudbruin gegratineerd is. Haal de schaal uit de oven en laat iets afkoelen. Eet smakelijk!