Babi Pangang (3 personen)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-08-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram speklap of hamlap (notitie!!)
  • 4 theelepels djahé
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stuks ui
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 pot atjar tjampoer
  • 1 blikje ananas op siroop (klein)
  • 4 bolletjes gember
  • 1 blikje tomatenpuree (klein)
  • 2 stuks rode pepertjes
  • 250 gram rijst

Bereiden

vlees in stukken in: marinade van 2 tl djahé, 1 teen knoflook geperst, 1 sp. peper klein, 3 el ketjap en citroensap. grillen of bakken in licht ingevette grillpan of koekenpan. saus: in pan ananassiroop verwarmen. toevoegen: suiker, ui, 2 tenen knoflook geperst, atjar tjampoer, sp. peper, 3 el ketjap, tomatenpuree, ananas, gember en 2 tl djahé. 10 minuten laten stoven. (evt. 1 groene paprika, of wat wortel meestoven. serveren met de gekookte rijst.

Materialen

vleesmes, grill- of koekenpan, sauspan, rijstpan

Bronvermelding