Menu
Babi Pangang (3 personen)
Ingrediënten
- 500 gram speklap of hamlap (notitie!!)
- 4 theelepels djahé
- 3 tenen knoflook
- 1 stuks ui
- 6 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 1 pot atjar tjampoer
- 1 blikje ananas op siroop (klein)
- 4 bolletjes gember
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- 2 stuks rode pepertjes
- 250 gram rijst
Bereiden
vlees in stukken in:
marinade van 2 tl djahé, 1 teen knoflook geperst, 1 sp. peper klein, 3 el ketjap en citroensap.
grillen of bakken in licht ingevette grillpan of koekenpan.
saus:
in pan ananassiroop verwarmen. toevoegen: suiker, ui, 2 tenen knoflook geperst, atjar tjampoer, sp. peper, 3 el ketjap, tomatenpuree, ananas, gember en 2 tl djahé. 10 minuten laten stoven.
(evt. 1 groene paprika, of wat wortel meestoven.
serveren met de gekookte rijst.
Materialen
vleesmes, grill- of koekenpan, sauspan, rijstpan