Champignonstrudels

Hartige Taarten, Voorgerecht, 8 personen, Anders.
Wachten: 40 minuten,

Laatst aangepast: 18-11-2018 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 beetje Olijfolie
  • 75 gram Boter
  • 2 stuks Ui (gesnipperd)
  • 3 tenen Knoflook (geperst)
  • 1 kilo Champignons (in stukjes)
  • 1 pak Filodeeg
  • 200 ml Mascarpone
  • 1 eetlepel Balsamicoazijn
  • 1 bosje Peterselie
  • 4 eetlepels Paneermeel
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 snuf Ketoembar (gemalen Korianderzaad)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper (versgemalen)

Bereiden

1. Fruit in de koekenpan op laag vuur de ui en de knoflook in de boter. 2. Voeg na ca. 5 minuten de champignons toe en bak deze ca. 10 minuten mee. 3. Op smaak brengen met zout, peper en ketoembar. 4. Het filodeeg laten ontdooien, bijvoorbeeld onder een theedoek. 5. Voeg mascarpone en de azijn toe aan de champignons. 6. Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen. 7. Doe het vuur uit en voeg peterselie, paneermeel en kaas toe. 8. Leg een blad filodeeg neer en bestrijk met olijfolie. Leg er een blad op en opnieuw bestrijken, etc. Dit in twee stapels. 9. Verdeel de champignons aan een kant van het filodeeg en rol dan op. Hetzelfde voor de andere stapel. Buitenkant van de rol met olie bestrijken. 10. 40 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.

Materialen

Oven, voorverwarmen op 190 graden C. Bakplaat met bakpapier. Koekenpan Theedoek

Bronvermelding