Hummus

Anders, Hapje, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 2 minuten, Wachten: 480 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 11-07-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100+ gram gedroogde (biologische) kikkerwten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tahin (van geroosterde en gezouten sesamzaadjes)
  • 0,5-1 citroen
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • gemalen chiliflakes
  • 1 klein scheutje water
  • scheut olijfolie extra vergine (goede kwaliteit)

Bereiden

Week de gedroogde kikkererwten 8 uur in ruim koud water. Spoel ze af en zet op met vers water en breng aan de kook. Laat ca. 45 minuten koken. Als ze wat afgekoeld zijn, kunnen ze in de keukenmachine met een teentje uitgeperste knoflook. Pers de citroen uit en voeg het sap voor ruim de helft toe. Komijn, peper en zout en wat paprikapoeder en wat gemalen chiliflakes toevoegen. En een klein beetje koud water. Maal het geheel fijn in de keukenmachine (duurt tussen de 5-10 minuten voor het mooi glad is, Voeg eventueel naar smaak nog wat citroensap, of peper en zout toe. Doe het geheel in een schaal of kom en overgiet wat met mooie extra vergine olijfolie. Heerlijk voor op brood of als dip bij de borrel. Zelf gebruik ik tahin van geroosterde en gezouten sesamzaadjes.

Materialen

keukenmachine

Bronvermelding