Thaise kip- mihoensalade met koriander

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tenen Knoflook
  • 4 Kipfilets
  • 200 g Mihoen
  • 1 bosje Koriander
  • 0.25t Rode kool
  • 1 Komkommer
  • 100 g IJsbergsla
  • 1 Rode peper
  • 1 handje Cashewnoten (ongezouten)
  • 4 el Zoete Chilisaus
  • 2 el Vissaus
  • 2 el Sesamolie
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 2 Limoenen
  • 2 el Olijfolie
  • Peper (vers gemalen)
  • Zeezout

Bereiden

Snijd de kipfilets, de ijsbergsla en de rode kool in reepjes. Schil de komkommer met een fijnschiller en snijd deze vervolgens met een kaasschaaf in de lengte in plakken. Hak de koriander grof en halveer de peper in de lengte. Verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Hak de cashewnoten grof. Bereid de mihoen volgens de verpakking en spoel goed uit met koud water. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm 2 el olijfolie en bak de kipreepjes lichtbruin. Breng dit ondertussen op smaak met peper en zout. Voeg de reepjes rode kool en de fijngesneden peper toe, pel de knoflook en pers deze uit boven het kipmengsel. Bak alles nog 5 minuutjes en doof de vlam. Peers de limoenen uit en meng het sap, de chilisaus, vissaus, sesamolie en zonnebloemolie tot een dressing. Roer de mihoen, komkommer, ijsbergsla, cashewnoten en 2/3 van de koriander door het kipmengsel. Schep de salade op borden, sprenkel de dressing erover en bestrooi de borden met de cashewnoten en de rest van de koriander. Eetsmakelijk!

Materialen

Grote koekenpan of wok en kookpan

Bronvermelding