Worteltjestaart met mascarpone-glazuur

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje bruine (riet)suiker
  • 1 kopje olijf- of zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 kopjes geraspte wortels
  • 1 kopje gehakte cashew- of pecannoten
  • 140 gr mascarpone
  • 250 gr poedersuiker
  • 1/2 kopje boter
  • 2 tl vanille-essence

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Voeg de eieren, suiker, zout en olie toe. Doe er de kaneel, gember, wortels en noten bij. Doe dit mengsel in de taartvorm en zet 40 minuten in de oven. Let op: de binnenkant moet smeuïg blijven! Voor de glazuurlaag: Meng de mascarpone met de boter, poedersuiker en vanille-essence. Bestrijk de (afgekoelde!) taart met het mengsel. Je kunt de taart ook horizontaal doormidden snijden, de twee helften met het glazuur bestrijken en weer op elkaar leggen. Daarna opdienen.

Materialen

Taartvorm, rasp.

Bronvermelding