Goa garnalencurry

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 02-11-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 20 gr gedroogde rode pepers, gesneden en zonder zaadjes
  • 3 tl korianderzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 kleine rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el gember, geraspt
  • 1 tl kurkuma
  • 3 el olijfolie
  • 2 kleine groene pepers
  • 1 kg gepelde garnalen
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • zout naar smaak

Bereiden

Bak de rode pepers, het korianderzaad en de komijn 3 minuten op matig vuur, tot hun aroma vrijkomt. Haal ze uit de pan en laat even afkoelen. Maal ze daarna samen met de uien, knoflook, gember en kurkuma in de keukenmachine tot een smeuïge pasta. Voeg indien nodig wat water toe. Verhit de olie in een grote pan en bak de pasta 10 minuten op matig vuur. Voeg de groene pepers, garnalen, tomaten en kokosmelk toe. Laat alles 5 minuten zonder deksel zachtjes pruttelen. Breng de curry voor het serveren op smaak met het limoensap, zout en de suiker. Lekker met rijst. Als je geen garnalen hebt, kun je dit ook prima bereiden met kip.

Materialen

Keukenmachine of staafmixer.

Bronvermelding