Spruitjes uit de oven met spekjes en rijst

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Fusion.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt en in plakjes
  • 75 gram Leerdammer kaas, in flinterdunne reepjes
  • 200 gram ontbijtspek, in kleine stukjes
  • 2 takjes rozemarijn, blaadjes gerist
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • 1 theel honing
  • 400 gram rijst
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Meng de spruitjes met 2 eetl. olijfolie en peper en zout naar smaak in een ovenschaal en strooi de rozemarijn erover. Schuif de schaal met spruitjes voor ca. 10 min. in de oven. Maak in de tussentijd een "dressing"voor de spruitjes. Meng hiervoor de balsamico, honing en 1 eetl. olie in een kopje. Haal de schaal met spruitjes uit de oven en besprenkel met de dressing en strooi de kaas en spek erover. Laat nog ca. 7 min. in de oven garen. Verdeel de spruitjes over borden en serveer met de rijst.

Bronvermelding