Aardse Witlof-ovenschotel met Koolraap en Kaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 16-11-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 knol Koolraap in blokjes gesneden
  • 8 stronken Witlof
  • 1 pakje Biologische Ham in repen
  • 1 pakje Biologische Bacon in reepjes
  • 1 pakje Verse Roomkaas
  • 1 bosje Bieslook in kleine ringetjes
  • Vers gemalen peper
  • evt zout naat smaak
  • 1 zakje Geraspte kaas naar keuze

Bereiden

start de over op ca. 120 graden Kook de Koolraapstukjes in ca. 10 a`15 min. Blancheer de schoongemaakte witlof zoals je gewend bent. Bak de baconreepjes knapperig droog in een koekenpan, leg op een bordje met keukenpapier. Roer de roomkaas om met bieslook, peper en zout Laat de witlof goed uitlekken, Giet de koolraap af en laat even uitstomen om het overtollige water te laten verdampen. Stamp tot een grove puree en roer er de roomkaas door. Verdeelde witlof over de bodem van de schaal. Strooi er de baconreepjes over en verdeel de ham repen samen met een gedeelte van de kaas erover. Dek af met de grove koolraap puree en strooi er de rest van de kaas over. Laat in de oven even door en door warm worden en zet de laatste 5 min. even de grill aan voor een knapperig kaaskorstje.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding