Duiveltjeskip

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 16-07-2010 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr kipfilet
  • 125 gr champignons
  • 1 ui
  • 1/8 l slagroom
  • 1/2 zakje nasikruiden
  • 1-2 el pindakaas
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el tomatenketchup
  • 3 el azijn
  • 1 tl sambal
  • 1 el boter

Bereiden

- Begin met het maken van de marinade voor de kip, die enkele uren afgedekt weggezet moet worden in de koelkast, als volgt: - Wel de nasikruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. - Roer een marinade van: ketchup, azijn, sambal, ketjap en nasikruiden. - Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe en zet de schaal in de koelkast. - Na een paar uur neem je de schaal uit de koelkast en fruit je een fijn gesnipperd uitje in de hete boter. - Voeg de champignons toe als het uitje licht bruin begint te worden. - Voeg na 5 minuten de kipmarinade toe aan het uien-champignonmengsel en laat het geheel op een laag vuur circa 30 minuten stoven. - Vlak voor het opdienen de pindakaas en slagroom toevoegen en het geheel even doorwarmen.

Materialen

schaaltje om in te marineren, wok/koekenpan/hapjespan,

Bronvermelding