Menu
Duiveltjeskip
Ingrediënten
- 250 gr kipfilet
- 125 gr champignons
- 1 ui
- 1/8 l slagroom
- 1/2 zakje nasikruiden
- 1-2 el pindakaas
- 3 el ketjap manis
- 3 el tomatenketchup
- 3 el azijn
- 1 tl sambal
- 1 el boter
Bereiden
- Begin met het maken van de marinade voor de kip, die enkele uren afgedekt weggezet moet worden in de koelkast, als volgt:
- Wel de nasikruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer een marinade van: ketchup, azijn, sambal, ketjap en nasikruiden.
- Voeg de in blokjes gesneden kipfilet toe en zet de schaal in de koelkast.
- Na een paar uur neem je de schaal uit de koelkast en fruit je een fijn gesnipperd uitje in de hete boter.
- Voeg de champignons toe als het uitje licht bruin begint te worden.
- Voeg na 5 minuten de kipmarinade toe aan het uien-champignonmengsel en laat het geheel op een laag vuur circa 30 minuten stoven.
- Vlak voor het opdienen de pindakaas en slagroom toevoegen en het geheel even doorwarmen.
Materialen
schaaltje om in te marineren, wok/koekenpan/hapjespan,