Arabische groentesoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 22-12-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Rode ui
  • 1 Teentje Knoflook
  • 3 Tomaten
  • Olijfolie
  • 1/2 Theel Kaneelpoeder
  • 1/2 Theel Gemberpoeder
  • 1/2 Theel Kurkuma
  • 1/2 Gedroogde verkruimelde rode peper
  • 0,05 Gram Saffraan
  • 1 Theel Suiker
  • 1 Eetl Bloem
  • 1 Blik Linzen(400gram)
  • 500 Ml Groentebuoillon
  • 1 Liter Water
  • 1 Blik Kikkererwten(400gram)
  • 1/2 Bosje Peterselie,gehakt
  • 1/2 bosje Koriander
  • Zout,versgemalen peper

Bereiden

Pel en snijd de ui in ringen en pel de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook circa 5 min.baak de kaneel,gember,kurkuma,rode peper en saffraan kort mee. Voeg de tomaten,suiker en bloem toe. Voeg linzen,bouillon en water toe. Breng aan de kook en laat circa 10 min op laag vuur koken. Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 zachtjes koken. Breng op smaak met de gehakte peterselie,koriander en wat zout en peper. Schep in de borden.

Bronvermelding