Broccoli-preistamppot

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 30-08-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • 300 gr broccoli
  • 125 gr mosterdcervelaat (Stegeman)
  • 3 eetlepels currygewürzsaus
  • dl donker bier
  • peper
  • 2 eetlepels piccalily
  • 150 gr geraspte oude kaas

Bereiden

Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. In grote pan met 2½ dl water en zout aardappels aan de kook brengen en ca. 10 minuten laten koken. Intussen broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen. Stronken in dunne plakjes snijden. Broccoli aan aardappels toevoegen en ca. 10 minuten meekoken. Intussen cervelaat in blokjes snijden. Prei op de broccoli in de pan doen en nog ca. 5 minuten laten koken. In koekenpan op zacht vuur cervelaatblokjes ca. 3 minuten al omscheppend uitbakken. Met schuimspaan cervelaatblokjes op bord scheppen. Door achtergebleven bakvet currygewürzsaus en bier roeren. Aan de kook brengen en ca. 2 minuten zachtjes laten inkoken. Aardappels met groenten boven kom afgieten en met stamper fijnmaken. Piccalily, helft van kaas en zoveel kookvocht erdoor roeren zodat een smeuïge stamppot ontstaat. Cervelaatblokjes erdoor scheppen. Op zacht vuur al omscheppend in ca. 5 minuten door en door heet laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Saus en rest van de kaas apart erbij geven.

Materialen

grote soeppan, stamper

Bronvermelding