Appelcrumble met koffiemascarpone

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-12-2015 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 stuks appels bv elstar, oink lady, granny smith
  • 3 eetl honing
  • 1 theel kaneelpoeder
  • 130 gr roomboter
  • 200 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 1 kop kpude sterke koffie of expresso
  • 250 gr mascarpone

Bereiden

verwarm de oven voor op 180gr. schil de appels halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes. verhit een klont boter in een pan en voeg de appels, honing en kaneel toe en laat ongeveer 4 minuten zachtjes pruttelen. snijd de boter in blokjes. schep de bloem in de kom en voeg de boter en suiker toe. kneed met je vingers tot een kruimelig leeg. schep de appels in een ovenschaal, verdeel de crumbie eroverheen en bak ong. 20-25 minuten in de oven. klop de koude koffie en vanillesuiker door de mascarpone. laat even opstijven in de koelkast. verdeel de appelcrumbie over de borden en schep er een lepel koffiemascarpone bij. garneer met poedersuiker en cacaopoeder.

Bronvermelding