Eendenborst in portsaus

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-12-2015 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el roze pepers
  • 3 el boter
  • 3 eendenborstfilets
  • 150 ml rode port
  • tijm

Bereiden

Kerf het vel van de eendenborst in met een mes, maak een ruitpatroon. Bestrooi met tijm, peper en zout. Laat in een koekenpan een eetlepel boter smelten en bak de eendenborst aan de velkant ongeveer 5 minuten. Let op dat het niet aanbrandt en zet het vuur iets lager! Keer na 5 minuten om en schroei de andere kant dicht, ongeveer 2 minuten. Haal uit de pan en giet het overgebleven vet in een schaaltje. Doe nu 3 eetlepels van het vet terug in de koekenpan en voeg de port toe. Laat even koken en leg de eendenborst terug in de pan. Bak de eend aan elke kant nog 3 minuten. Maak een insnede om te kijken of het vlees niet te rood is. Laat anders nog iets langer bakken. Haal de eend uit de pan en maak van de portjus een saus door 2 eetlepels boter er doorheen te kloppen, samen met de roze pepers. Je kunt eventueel nog wat port toevoegen, dat deed ik ook. Snijd de eendenborst in plakken en overgiet met de portjus.

Bronvermelding