Menu
Amandel-kokoskoek
Ingrediënten
- 1 pakje amandelspijs (300 gram)
- 125 gr boter
- 150 gr witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 2 eetl koffiemelk
- 100 gr geraspte kokos (zakje)
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje gehalveerde garneer-amandelen (45 gr)
- evt. crème fraîche
Bereiden
 Verkruimel de amandelspijs en smelt de boter.
 Doe in een kom of in een keukenmachine: de amandelspijs, de gesmolten boter en de basterdsuiker. Roer er een stevig, glad beslag van.
 Verwarm de oven voor op 175°C.
 Vet een boterkoekvorm met een doorsnee van 24 cm in.
 Voeg aan het beslag eerst één voor één de hele eieren toe, daarna de eidooier met de koffiemelk. Klop het mengsel minstens 5 minuten op een hoge snelheid tot een romig beslag ontstaat.
 Houd 2 eetlepels kokos achter en spatel de rest van de kokos met het gezeefde bakmeel door het beslag.
 Schep het beslag in de vorm en strijk het glad. Bestrooi het met de achtergehouden kokos en leg langs de buitenrand de halve amandelen.
 Bak de koek in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
 Neem de koek uit de oven en snijd hem met een mesje los van de vorm.
 Laat de koek nog 15 minuten staan en zet hem vervolgens op een taartrooster om af te koelen.
Extra lekker: serveer bij een puntje van deze koek wat ongezoete crème fraîche.
BRON: De Volkskrant - Lieke Schlichte Bergen
Materialen
beslagkom, mixer, boterkoekvorm, oven