Amandel-kokoskoek

Gebak, Brunch, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 31-08-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje amandelspijs (300 gram)
  • 125 gr boter
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 eetl koffiemelk
  • 100 gr geraspte kokos (zakje)
  • 175 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje gehalveerde garneer-amandelen (45 gr)
  • evt. crème fraîche

Bereiden

 Verkruimel de amandelspijs en smelt de boter.  Doe in een kom of in een keukenmachine: de amandelspijs, de gesmolten boter en de basterdsuiker. Roer er een stevig, glad beslag van.  Verwarm de oven voor op 175°C.  Vet een boterkoekvorm met een doorsnee van 24 cm in.  Voeg aan het beslag eerst één voor één de hele eieren toe, daarna de eidooier met de koffiemelk. Klop het mengsel minstens 5 minuten op een hoge snelheid tot een romig beslag ontstaat.  Houd 2 eetlepels kokos achter en spatel de rest van de kokos met het gezeefde bakmeel door het beslag.  Schep het beslag in de vorm en strijk het glad. Bestrooi het met de achtergehouden kokos en leg langs de buitenrand de halve amandelen.  Bak de koek in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.  Neem de koek uit de oven en snijd hem met een mesje los van de vorm.  Laat de koek nog 15 minuten staan en zet hem vervolgens op een taartrooster om af te koelen. Extra lekker: serveer bij een puntje van deze koek wat ongezoete crème fraîche. BRON: De Volkskrant - Lieke Schlichte Bergen

Materialen

beslagkom, mixer, boterkoekvorm, oven

Bronvermelding