Menu
Italiaanse tomatensoep met mascarpone
Ingrediënten
- 250 gram mascarpone
- 70 gram tomatenpuree
- 15 gram basiclicumblaadjes
- 100 gram rode pesto
- 2 kippebouillon tabletten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 1 liter water
- 1 1/2 kilo roma tomaten
Bereiden
Snipper de ui en de knoflook fijn
Verhit de olie in de soeppan
Fruit de ui plus de knoflook 2 minuten in de pan
Snijd de tomaten in blokjes. Voeg toe plus de tomatenpuree.
5 minuten zachtjes smoren
bouillon tabletten verkruimelen over de tomaten.
Dan het water toevoegen en plm. 10 minuten zachtjes laten koken.
Roer de mascarpone er door
Pureer de soep met de staafmixer
Roer de pesto er door.
Verwarm de soep nog ruim twee minuten
Breng op smaak met peper.
Basilicum in reepjes snijden.
Verdeel de soep over de kommen en dien op met de reepjes basilicum.
Materialen
soeppan