Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2016 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram mascarpone
  • 70 gram tomatenpuree
  • 15 gram basiclicumblaadjes
  • 100 gram rode pesto
  • 2 kippebouillon tabletten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 liter water
  • 1 1/2 kilo roma tomaten

Bereiden

Snipper de ui en de knoflook fijn Verhit de olie in de soeppan Fruit de ui plus de knoflook 2 minuten in de pan Snijd de tomaten in blokjes. Voeg toe plus de tomatenpuree. 5 minuten zachtjes smoren bouillon tabletten verkruimelen over de tomaten. Dan het water toevoegen en plm. 10 minuten zachtjes laten koken. Roer de mascarpone er door Pureer de soep met de staafmixer Roer de pesto er door. Verwarm de soep nog ruim twee minuten Breng op smaak met peper. Basilicum in reepjes snijden. Verdeel de soep over de kommen en dien op met de reepjes basilicum.

Materialen

soeppan

Bronvermelding