Risotto met aubergine tonijn en parmezaanse kaas

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-01-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 400 gram risotto rijst
  • 1 ui
  • 2 blikjes tonijn
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 1 a 2 vis bouillonblokje
  • 150 gram kastanje champignons
  • 2 eetl olijfolie

Bereiden

Bak de ui en de knoflook even en voeg de paprika/ aubergine en de champigons beiden in blokjes/reepjes toe.Niet te klein snijden. Strooi de rijst over de groenten en bak even door. De bouiilonblokjes verkruimelen boven het geheel en scheut voor scheut het water toevoegen. Blijven roeren en als het water verdampt is weer een nieuwe scheut toevoegen. Dit doe je ongeveer 20 tot 25 minuten. Even proeven of de rijst zacht is. dan de uitgelekte tonijn er door en de parmezaanse kaas. Even doorwarmen. Oppassen dat de rijst niet aanbakt. p.s. Risotto ziet er niet erg feestelijk uit is een beetje plakkerig maar heerlijk!

Materialen

hapjespan of bakpan

Bronvermelding