Menu
Brusselse Wafels
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 9 gram bakpoeder
- 60 gram maizena
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl zout
- 30 gram vanillesuiker (4 zakjes)
- 1 tl kaneel
- 2 stuks ei
- 120 gram roomboter
- 2 cup melk
- 2 el citroensap (of azijn)
- 4 el suiker
Bereiden
Voor ca 18 wafels.
Bloem zeven.
Meng bloem, maizena, baking soda, zout, vanillesuiker en kaneel.
Splits het ei.
Smelt de boter en meng met de melk en citroensap.
Doe de droge ingrediënten in de mengkom en giet de natte ingrediënten er overheen.
Meng het geheel even en voeg dan nog het eigeel toe.
Klop het eiwit op (niet te stijf) en voeg voordat het stijf is de suiker toe.
Spatel het eiwit voorzichtig door het mengsel.
Bak het mengsel (een volle soeplepel) in het wafelijzer op stand 1,5.