Zalm en pasta-ovenschotel

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-09-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 blikken (rode)zalm v. ca 200 gr
  • 300 gr penne
  • 300 gr broccoli
  • 3 sprietjes bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 200 gr huttenkase
  • 2-3 el basilicum (fijngehakt)
  • 75 gr geraspte kaas
  • zout, zwarte peper

Bereiden

Verwarm oven voor op 200gr.Kook penne en broccoli in ruimkokend water met wat zout in 10-12 min. beetgaar. Snijd intussen bosuitjes in dunne ringetjes en tomaten in stukjes. Giet zalm af en verwijder velletjes en graten. Verdeel de zalm in stukjes. Giet pasta met broccoli af en meng zalm, uiringetjes, tomaat , huttenkase en basilicum erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Doe dit mengsel over in een lage ovenschaal en strooi kaas erover. Schuif in oven en laat penne met zalm in 15 min. door en door warm worden en laat kaas smelten. Lekker met frisse salade!

Bronvermelding