Menu
Banaan-honing muffins
Ingrediënten
- 2 bananen
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 ml volle melk
- 2 eieren
- 50 gr roomboter
- 150 ml vloeibare honing
- 2 tl bakpoeder
- 6 walnoten, in stukjes
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Bananen met staafmixer of vork pureren.
- (In magnetron) boter smelten.
- Honing en boter door banaanpuree roeren.
- Eieren loskloppen en mengen met banaanpuree.
- Melk door banaanmengsel roeren.
- Bakmeel met bakpoeder in kom (evt. zeven) doen.
- Banaanmengsel met vork of pollepel snel door bakmeel scheppen.
- Mengsel over muffinholtes verdelen en bestrooien met walnoot.
- Muffinvorm op rooster in midden van oven zetten en muffins in ca. 25 minuten gaarbakken.
- Muffins 5 minuten in vorm laten afkoelen, uit vormpjes halen en verder op rooster laten afkoelen.
Materialen
oven, staafmixer, vork, beslagkom, evt. zeef, muffinvorm met 12 holtes