Banaan-honing muffins

Gebak, Buffet, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 30 minuten,

Laatst aangepast: 15-12-2006 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 50 gr roomboter
  • 150 ml vloeibare honing
  • 2 tl bakpoeder
  • 6 walnoten, in stukjes

Bereiden

- Oven voorverwarmen op 200 graden. - Bananen met staafmixer of vork pureren. - (In magnetron) boter smelten. - Honing en boter door banaanpuree roeren. - Eieren loskloppen en mengen met banaanpuree. - Melk door banaanmengsel roeren. - Bakmeel met bakpoeder in kom (evt. zeven) doen. - Banaanmengsel met vork of pollepel snel door bakmeel scheppen. - Mengsel over muffinholtes verdelen en bestrooien met walnoot. - Muffinvorm op rooster in midden van oven zetten en muffins in ca. 25 minuten gaarbakken. - Muffins 5 minuten in vorm laten afkoelen, uit vormpjes halen en verder op rooster laten afkoelen.

Materialen

oven, staafmixer, vork, beslagkom, evt. zeef, muffinvorm met 12 holtes

Bronvermelding