Menu
Gelaagde linzenschotel
Ingrediënten
- 1 kg diepvriesspinazie
- 500 gr linzen (gekookt)
- 3 blikjes tonijn
- 2 eetl kwark
- 2 eetl mayonaise
- tomatenketchup
- verse peterselie
- 100 gr zilveruitjes
- zout
- peper
- boter
- paneermeel
Bereiden
Laat de diepvriesspinazie ontdooien en uitlekken.
Maak de tonijn met een vork fijn, verwijder indien nodig wat graatjes.
Meng de kwark, mayonaise, tomatenketchup, fijngesneden peterselie, uitgelekte zilveruitjes en wat zout en peper door de tonijn.
Beboter een hoge ovenschaal.
Bedek de bodem met linzen, leg hierop een laag spinazie, daarop een laag tonijnmengsel, Herhaal dit 1 keer en eindig dan met een laag linzen.
Verdeel over de bovenste laag een paar klontjes boter en strooi er wat paneermeel over.
Zet de schotel in de voorverwarmde oven (180°C) en laat hem er een half uur à 3 kwartier in staan.
Materialen
hoge ovenschaal (bijv. souffléschaal)