Bonen cassoulet zonder vlees en broodkruim

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 10-05-2016 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, gesneden
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 klein handje tijm
  • 3 tenen knoflook, klein gesneden
  • 1 rood pepertje, gesneden
  • 1 blik, 400 gr tomatenblokjes
  • 1 blik, 400 gr bruine bonen
  • 1 blik, 400 gr witte kidneybonen
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 volkoren pistoletje
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 1 tijmblaadjes
  • 2 el olijfolie

Bereiden

Ui en bleekselderij 10 minuten bakken. Laurier, tijm, courgette, knoflook, pepertje, toevoegen, minuutje pruttelen. Afblussen met de tomaat en scheutje water (spoel het pakje ermee om) Even sudderen op smaak brengen met peper en zout. Intussen pistoletje, olie, tijm en knoflook, peper en zout in keukenmachine tot kruim malen. Bonen in de ovenschaal doen. Bestrooien met kruim. 30 minuten in oven van 180 graden. De bonen bubbelen en het korstje moet kanpperig zijn.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding