HOOFDGERECHT VEGA: Chachouka - gestoofde mediterrane groenten

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 15-10-2010 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 gesnipperde uien
  • 500 gr (ontvelde) tomaten in stukjes
  • 1 kleine aubergine
  • 2 rode paprika's in ringen of grove repen
  • 1 gele paprika in ringen of grove repen
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • versgemalen peper en zout
  • 4 eieren
  • 1 el fijngehakte koriander of peterselie

Bereiden

Snijd de uiteinden van de aubergine. Snijd deze in de lengte in plakken en vervolgens in dobbelstenen. Leg deze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de aubergineblokjes snel rondom aan. Voeg de tomaat en de paprikaringen toe. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de tijm en evt. wat extra olijfolie toe en roer alles door elkaar. Bak de groenten op een matige hittebron in ca. 20 min gaar. Giet tussentijds evt. een scheutje water erbij als het te droog wordt. Schep de groenten in een voorverwarmde ovenschaal. Druk met de bolle kant van een lepel vier holletjes in de groenten. Breek in elk holletje een ei. Plaats de schaal onder de ovengrill. Serveer zodra het eiwit is gestold, bestrooid met koriander of peterselie.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding