Roergebakken spruitjes in curry

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-02-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g basmatirijst
  • 750 g spruitjes
  • 2 preien
  • 250 g champignons
  • 400 g hamblokjes
  • 200 g creme fraiche, demi
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de kontjes van de spruitjes en kook de spruitjes circa 8 minuten. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok, snij de prei en de champignons klein en doe die samen met de spruitjes in een wok. Voeg de hamblokjes, currypoeder en creme fraiche toe en roerbak ze circa 7 minuten op hoog vuur. Voeg daarna de mosterd, sambal en de suiker toe, breng aan de kook en laat op laag vuur circa 5 minuten koken. Breng op smaak met zout en peper. Erg lekker met basmatirijst. Erg lekker met basmatirijst.

Materialen

Rijstkoker, schilmesje, pan, vergiet, wok, spatel, mes, snijplank, theelepels, eetlepel.

Bronvermelding