Menu
Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello
Ingrediënten
- 1 pak Lassie zilverliesrijst en linzen
- 4 eetl olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 300 gram panklare boerenkool
- 500 ml groente- of paddestoelenbouillon
- 4 stuks portobello's
- 2 eetl balsamicoazijn
- 75 gram Parmezaanse kaas (stuk)
Bereiden
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de boerenkool erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
- Schep dan de Zilvervliesrijst + Linzen erdoor en bak 2 -3 minuten tot de rijstkorrels en de linzen rondom glanzen. Schenk de bouillon erbij en kook de rijstmix op matig hoog vuur afgedekt in 8 minuten gaar. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt staan.
- Snijd de portobello ¿s in plakken en meng ze in een diep bord met de balsamico-azijn en 2 eetlepels olijfolie. Rooster de plakken portobello in een hete grillpan in 3-4 minuten mooi bruin, laat het vocht verdampen.
- Schaaf 25 g Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes en rasp de rest op een grove rasp. Roer de boter met de geraspte kaas door de risotto.
- Schep de boerenkool-linzenrisotto in warme diepe borden en verdeel de portobello¿s erover. Garneer met de plakjes Parmezaanse kaas.