Boerenkool-linzenrisotto met gegrilde portobello

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 17-02-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak Lassie zilverliesrijst en linzen
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 gram panklare boerenkool
  • 500 ml groente- of paddestoelenbouillon
  • 4 stuks portobello's
  • 2 eetl balsamicoazijn
  • 75 gram Parmezaanse kaas (stuk)

Bereiden

- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de boerenkool erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. - Schep dan de Zilvervliesrijst + Linzen erdoor en bak 2 -3 minuten tot de rijstkorrels en de linzen rondom glanzen. Schenk de bouillon erbij en kook de rijstmix op matig hoog vuur afgedekt in 8 minuten gaar. Laat daarna nog 5 minuten afgedekt staan. - Snijd de portobello ¿s in plakken en meng ze in een diep bord met de balsamico-azijn en 2 eetlepels olijfolie. Rooster de plakken portobello in een hete grillpan in 3-4 minuten mooi bruin, laat het vocht verdampen. - Schaaf 25 g Parmezaanse kaas in flinterdunne plakjes en rasp de rest op een grove rasp. Roer de boter met de geraspte kaas door de risotto. - Schep de boerenkool-linzenrisotto in warme diepe borden en verdeel de portobello¿s erover. Garneer met de plakjes Parmezaanse kaas.

Bronvermelding