Aardappelen met tomatensaus

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 02-09-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 aardappelen, in stukjes
  • olijfolie
  • 2 uitjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gr tomaten inkleine blokjes
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • peterselie, gehakt
  • 1/2 theel. chilipeper
  • 1 scheutje tabasco
  • 1 blaadje laurier
  • suiker
  • zout en peper

Bereiden

Fruit de ui en de knoflook in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de tomaten toe en laat het geheel even sudderen. Voeg de tomatenpuree, peterselie, chilipeper, tabasco en de laurier toe. Breng op smaak met wat suiker, zout en peper. Doe een scheut water bij de saus en laat een half uur sudderen met de deksel op de pan. Laat de saus afkoelen. Bak intussen de stukjes aardappel goudbruin in de frituurpan of koekenpan met wat olijfolie en zout. Serveer de aardappeltjes met de tomatensaus.

Bronvermelding