'Duivels lekkere' Pittige Kipschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet in blikjes
  • 8 eetl tomatenketchup
  • 8 eetl ketjap manis
  • 6 eetl azijn
  • 2 thl sambal
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 zakje nasikruiden
  • 2 t knoflook gesnipperd
  • 200 gr sperziebonen
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetl pindakaas
  • rijst

Bereiden

Voorbereiden Maak een marinade van ketjap, azijn ketchup, nasikruiden, helft van de ui, helft van de knoflook en de sambal. Doe de kipblokjes erin, goed omroeren en in de koelkast minimaal 30 min, maar "hoe langer hoe lekkerder" marineren. Bereiden. Bak de rest van de ui en knoflook in een beetje olie kort aan. Doe de gemarineerde kip erbij,5 min roerbakken, dan de sperziebonen toevoegen, laat 30 min stoven. Schep dan de pindakaas erdoor en schenk de slagroom erbij. Laat nog 10 min zacht smoren. Kook ondertussen de rijst gaar. Serveer met een frisse salade

Bronvermelding