Menu
Rundvlees, sudderlapjes op z'n best
Ingrediënten
- 1 kilo doorregen runderlappen (liefst sucadelappen)
- 1 grote ui, grof gesnipperd
- 150 gram Croma of BlueBand
- 3 tomaten, ontveld en in stukjes
- 2 laurierblaadjes
Bereiden
Verhit de margarine in de pan, tot het schuim wegtrekt.
Bak nu telkens een paar lapjes tegelijk op halfhoog vuur, om en om, in 5 min. bruin. Strooi er zout en peper op. Niet te heet bakken, het vlees wordt dan hard!
Haal het vlees uit de pan, bak de ui een paar minuten zacht in het vet. Doe de tomaat erbij en de laurier.
Giet een kop water erbij en een scheutje wijn. Laat dit even opkoken. Doe nu pas het vlees terug in de pan. Zet het op een heel laag pitje, liefst op een sudderplaatje, met het deksel schuin op de pan. De jus mag niet koken, amper bewegen.
Laat 3 uur, eventueel langer, sudderen.
Materialen
Zware braadpan