Kip in Riesling-roomsaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 03-09-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote kippenpoten met dij, gezouten en gepeperd
  • 50 gram boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 100 gram pancetta of onbijtspek, in blokjes
  • 3 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1/2 liter goede Riesling
  • 2 ons bruine champignons, gehalveerd
  • 1/4 liter slagroom
  • 1 bos peterselie, fijngesneden

Bereiden

Doe de boter en olie in de pan op halfhoog vuur, met het spek, de ui en knoflook. Braden tot de ui zacht is. Schep alles uit de pan (met een gaatjeslepel) en braad in het achtergebleven vet (event. nog iets boter erbij) de kippenpoten mooi egaal bruin. Doe dan de champignons erbij, even omscheppen, en spek en uien erbij. Zet het vuur hoog, giet de wijn erbij en laat alles aan de kook komen. Zet het vuur zacht, zodat alles suddert. Een half uurtje laten sudderen, de kip af en toe omdraaien. De kippenpoten uit de pan halen, de room en peterselie in de pan en even laten opkoken op hoog vuur. Eventueel iets binden wanneer je dat lekker vindt. De kip weer in de pan en op zacht vuur nog even doorwarmen.

Materialen

Zware braadpan

Bronvermelding