Macaroni met ham, kaas en ei

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 03-09-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 75 g ham, dobbelsteentjes
  • 150 g macaroni
  • 2 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/8 l kookroom
  • 50 g vers geraspte kruidenkaas
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiden

Kook de eieren in water met een beetje zout in 10 min. hard. Kook de macaroni in ruim water met wat zout beetgaar, giet af en laat uitlekken. Pel de eieren en wip de dooiers eruit. Snijd het wit in blokjes, prak de dooiers fijn met de mosterd en een scheutje water. Verhit de olie in de koekenpan en laat ui, knoflook en ham al omscheppend fruiten tot de ui glazig is. Roer er de cayennepeper, tijm en room doorheen. Roer ook de eiwitten en geprakte dooiers erdoor. Breng op smaak met zout. Schep de macaroni door de saus en bestrooi het met de geraspte kruidenkaas en de peterselie.

Bronvermelding