Heerlijke rode kool met appel en gele rozijnen

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 02-12-2016 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 Gram Gele rozijnen
  • 900 Gram Gesneden rode kool
  • 1 Theelepel Karwijzaad
  • 3 Eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 Theelepel Kruidnagelpoeder
  • 3 Appels zoetzuur
  • 1 Scheut Witte wijnazijn
  • 350 ml sinaasappelsap
  • 1 Flinke draai Peper
  • 1 Mespunt Zout
  • 2 Eetlepels Kaneel

Bereiden

Snijd de appels in stukjes en bak even zacht Voeg de rode kool toe en schep een minuut om. Dan de sinaasappelsap/laurierblaadjes/suiker/kaneel/karwijzaad/zout en peper toevoegen. Aan de kook brengen en vervolgens op een klein pitje laten stoven. Af en toe omscheppen. Als de rode kool gaar is een scheut wijnazijn er door roeren.

Bronvermelding