Menu
Aardappel-ui-geitenkaasbrood
Ingrediënten
- 175 g aardappel, geschild en geraspt
- 175 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 vollt tl tijm
- 4-5 bosuitjes, fijngesneden
- 120 g harde geitenkaas in blokjes
- 1 ei, losgeklopt
- 2 el melk
- 1 dikke tl grove mosterd
Bereiden
De aardappel in een kom, zeef het bakmeel erboven, voeg zout en cayennepeper toe, tijm, uitjes en 80 gram van de geitenkaas erbij. Roer goed door elkaar.
Ei luchtig kloppen met de melk en mosterd, Roer dit ook goed door het deeg.
Leg het deeg op een vel bakpapier op de bakplaat en vorm er met je handen een mooi vloerbrood van. De rest van de blokjes geitenkaas gelijkmatig in de bovenkant van het brood drukken.
beetje bloem erover strooien en in het midden van de oven zo'n 40-45 minuten bakken.
Iets laten afkoelen op een rek.
Is warm lekker, maar ook de volgende dag met een goeie tomatensoep...
Recept van Delia Smith.
Materialen
Voorverwarmde oven op 190 graden C.