Andijvie stamppot met kerrie en perziken

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 14-03-2016 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • aardappelen, geschild en gehalveerd
  • 1 zak gewassen en gesneden andijvie
  • kerrie- en kurkumapoeder naar smaak
  • peper en zout uit de molen
  • klontje roomboter
  • 5 cups koffiemelk
  • 1 blik perziken (Del Monte)

Bereiden

Neem een grote braadpan en schil zoveel aardappelen dat de bodem met halve aardappels bedekt is. Zet met water op en kook +/- 15 min. Voeg dan de andijvie toe en kook nog een minuut of 5-6 tot de aardappelen gaar zijn. Giet af. Voeg de melk en roomboter toe en stamp tot een smeuïge massa. Voeg naar smaak, kerrie- en kurkumapoeder en peper en zout toe. Snijd de perziken in stukken en doe bij de stamppot. Roer alles goed door elkaar. Voor vegetariërs, voeg gehakte walnoten toe. Mijn mannen eten dit graag met speklapjes met tandoori kruiden.

Bronvermelding