Menu
Bami Goreng, de allerlekkerste
Ingrediënten
- 300 g dunne mie (eiernoedels)
- zout, peper
- 6 el olie
- 2 uien, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 rode peper, fijngesneden
- 1 el laos, of gemberwortel, vers geraspt
- 1/2 tl trassi
- 250 g varkensvlees in blokjes
- 200 g witte of Chinese kool, fijngesneden
- 250 g Noorse garnalen, gepeld en gehalveerd
- 1-2 el ketjap manis
- gefruite uitjes en fijngesneden lente-ui
Bereiden
Mie in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken.
In wadjan 3 el olie verhitten en de mie in ong. 5 min. krokant bakken. Uit de pan scheppen.
Weer 3 el olie in de pan verhitten en de ui, knoflook, rode peper en laos (of gember) 5 min. bakken. Trassi en vlees toevoegen en nog 3 min. bakken. Kool toevoegen en alles nog eens 5 min. bakken.
Mie en garnalen erdoor scheppen en goed verwarmen.
Ketjap erdoor en op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met de gefruite uitjes en lente-ui.
Materialen
Wadjan (wok)