Bami Goreng, de allerlekkerste

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g dunne mie (eiernoedels)
  • zout, peper
  • 6 el olie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 el laos, of gemberwortel, vers geraspt
  • 1/2 tl trassi
  • 250 g varkensvlees in blokjes
  • 200 g witte of Chinese kool, fijngesneden
  • 250 g Noorse garnalen, gepeld en gehalveerd
  • 1-2 el ketjap manis
  • gefruite uitjes en fijngesneden lente-ui

Bereiden

Mie in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar koken, met koud water afspoelen en laten uitlekken. In wadjan 3 el olie verhitten en de mie in ong. 5 min. krokant bakken. Uit de pan scheppen. Weer 3 el olie in de pan verhitten en de ui, knoflook, rode peper en laos (of gember) 5 min. bakken. Trassi en vlees toevoegen en nog 3 min. bakken. Kool toevoegen en alles nog eens 5 min. bakken. Mie en garnalen erdoor scheppen en goed verwarmen. Ketjap erdoor en op smaak brengen met zout en peper. Serveren met de gefruite uitjes en lente-ui.

Materialen

Wadjan (wok)

Bronvermelding