Casselerrib en appel in bladerdeeg, verrukkelijk Duits recept (61x)

Anders, Hoofdgerecht, 8 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 30-08-2011 | 61 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g. appels (Cox orange)
  • 4 eetl. water
  • 1/8 ltr. witte wijn (bijv. Riesling)
  • 25 g. suiker
  • 500 g. bladerdeeg (diepvries)
  • 1 kg. gekookte casselerrib
  • 1 st. eiwit
  • 1 st. eierdooier

Bereiden

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Breng het water met de wijn en de suiker aan de kook en laat hierin de appel, zonder dat het vocht kookt in ca. 5 minuten gaar worden. Schep ze in een zeef en laat ze afkoelen. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 gr. C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een grote lap, die het vlees kan omwikkelen. Leg wat partjes appel op het deeg en leg het vlees erop. Verdeel de rest van de plakjes deeg over het vlees en rol het deeg er om heen. Splits het ei en plak de naad met het losgeklopte eiwit goed dicht. Leg het pakket met de naad naar onderen op een natgemaakt bakblik. Steek eventueel figuurtje uit een restje deeg en plak ze met wat eiwit op het pakket. Prik het deeg op meerdere plaatsen met een vork in. Klop de eierdooier met 1 eetlepel water los en bestrijk het deeg hiermee. Schuif de bakplaat op de een na onderste richel in de ovenen bak alles in zo'n 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer direct met bijvoorbeeld rode kool en spruitjes. Ook is een saus van gedroogde pruimen erbij heel lekker. Drink er een goed gekoelde, sprankelende Riesling bij.

Materialen

Pan, bakplaat,oven.

Bronvermelding