Aardappel (krieltjes) salade met sperziebonen en ham

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 18-03-2016 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Zout en peper
  • 600 gr Krieltjes (schoon en gehalveerd)
  • 250 gr Sperziebonen (in kleine stukjes)
  • 250 gr Tuinboontjes (diepvries)
  • 100 gr Lekkere achterham
  • 100 gr (Ongezouten) caswehnoten
  • 200 ml Crème fraiche
  • 1 flinke Sjalot (gesnipperd)
  • 2 tenen Knoflook (geperst)
  • 50 gr Zure augurkjes (in plakjes)
  • 1 el Grove mosterd
  • 1 kneep Vers citroensap
  • 1 handje Munt en peterselie

Bereiden

Caswehnoten roosteren in een droge pan en laten afkoelen. Kook de krieltjes in water met wat zout 10 min. Kook in een andere pan de sperzie- en tuinbonen zo'n 8 min. Klop in een grote kom crème fraiche, citroensap en mosterd met een garde tot een dikke saus. Meng hierdoor de sjalot, knoflook, augurk, munt, peterselie, zout en peper. Giet de aardappels af en schep ze warm door de saus. Giet de boontjes af en spoel koud af. Meng de uitgelekte bonen door de aardappels. Snij de ham in dunne reepjes en doe erdoor. Strooi op het laatste moment de caswehnoten erover.

Bronvermelding