Chocolade kastanjekoek van Breeks (Herfstkoek)

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 21-12-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 220 g kastanjepuree (blik)
  • 200 g bittere chocolade
  • 1 ei
  • cacaopoeder, cayennepeper
  • 4 eiwitten
  • zout
  • 2 el poedersuiker

Bereiden

De kastanjepuree en de chocolade samen verwarmen zodat de chocolade smelt. 1 Losgeklopt eitje met de cayennepeper en cacaopoeder erdoor roeren. Laten afkoelen. De eiwitten met een snufje zout en de poedersuiker kloppen tot een luchtig geheel. De afgekoelde puree en de eiwitten voorzichtig door elkaar vouwen en in de voorverwarmde oven zetten. Na 5 min. de ovenstand terugbrengen naar 160 graden C. en nog 35 min. bakken. De koek in de oven laten afkoelen. Een bijzonder voedzame koek, past prima bij herfstachtig weer! Met dank aan Breeks, die heeft dit bedacht.

Materialen

Voorverwarmde oven 220 graden C.

Bronvermelding