Cannelloni met spinazie en ricotta

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-04-2016 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomaten a 400 gr
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 600 gr verse spinazie
  • 250 gr ricotta
  • 80 gr pecorino (of parmezaanse kaas) gerasp
  • 200 gr creme fraiche
  • 50 ml water
  • 16 rolletjes cannelloni

Bereiden

Verwarm de over voorop 180 graden. De saus: Doe in een pan met dikke bodem een scheutje olijfolie, 1 1/2 teentje knoflook, basilicum steeltjes (in stukjes gesneden) en fruit even aan. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes inkoken tot een dikkere saus. Breng op smaak met vele peper en zout en roer de basilicum blaadjes erdoor. De vulling: Doe in een wok of grote koekenpan een scheut olijfolie, de overige knoflook en roerbak hierin de spinazie. Laat de spinazie uitlekken. Doe de ricotta in een kom en roer de spinazie erdoor. Breng op smaak met verse peper en zout (met hele kleine kinderen kan het handig zijn om de spinazie eerst even te pureren. Soms wordt het dan beter gegeten). De cannelloni: Schep ongeveer de helft van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. vul de cannelloni met spinazie-ricotta mengsel. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Schep de overige tomatensaus eroverheen. Roer in een kom de crème fraiche glad met de helft van de pecorino en verdun een beetje met water tot de gewenste dikte voor de saus. Hier gebruik je ongeveer 50 ml voor. Breng op smaak met verse peper en zout en verdeel dit gelijkmatig over de tomatensaus. Strooi er de rest van de kaas over en bak de cannelloni in ongeveer 25 minuten goudbruin gaar.

Bronvermelding