01.1 - Amuse: Schol met tomatentapenade (natriumarm)

Anders, Hapje, 2 personen, Frans.

Laatst aangepast: 14-04-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • ** ** ** ** **
  • 50 gram scholfilet
  • 3 basilicumblaadjes
  • ** ** ** ** **
  • 1 dessertlepel kappertjes
  • 2 olijven
  • 1 dessertlepel pijnboompitten

Bereiden

-Verwarm de oven voor op 200 ºC. -Was de tomaat, snij in vieren en verwijder de zaadjes. -Meng in een keukenmachine de kappertjes, olijven en tomaten tot een smeerbaar geheel. -Smeer de schol in met de tapenade en snij de schol doormidden er verdeel de pijnboompitten erover. -Zet de amuses op de bakplaat en in ca. 8 minuten in het midden van de oven gaar laten worden. -Leg de schol op de lepels en garneer met de basilicum. --Eet smakelijk.

Materialen

2 amuselepels

Bronvermelding