Menu
Camping Risotto
Ingrediënten
- halve liter Water
- 100 gram Kipfilet (in stukjes: poulet)
- 1 blokje Maggi groentenbouillon
- 1 scheut Olijfolie met citroenaroma (Monini)
- 125 gram Gesneden champions
- 150 gram Tuinkruiden soepgroenten
- 125 gram Risotto rijst met eekhoorntjesbrood (Naturelmente)
Bereiden
1. Doe de olijfolie in een pan en laat heet worden.
2. Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en braad deze aan.
3. Voeg de champignons toe en bak deze mee.
4. Voeg het bouillonblokje toe en het water.
5. Doe ook het tuinkruiden/groentemengsel in de pan en breng het geheel aan de kook.
6. Voeg de rijst toe en laat ca. 15 meekoken (op laag vuur). Regelmatig roeren. De bedoeling is dat veel water verdampt.
Serveren in een soepkom of op een diep bord.
Materialen
Dit is een eenpits- en eenpansgerecht. Alle niet-houdbare ingrediënten gaan "op", de champignons zitten bijvoorbeeld in een "AH Kleintje" verpakking. Daarom ideaal voor op de camping als je geen koelkast hebt. De kipfilet kan bij een slager gekocht worden, de voorverpakte kipfilets zijn te veel voor één persoon. Het citroenaroma geeft een frisse smaak aan het gerecht, waardoor het bij warmte erg lekker is. De tuinkruidensoepgroentemix bevat bleekselderij, prei, broccoli, selderij, bieslook, kervel en peterselie.