Aardappel-truffelsoep

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 15-06-2016 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 G Aardappelen

Bereiden

Romig soepje van aardappel, truffelolie en parmezaan geserveerd in kleine kopjes. Of twee... Bereidingswijze Kook de aardappels in ca. 15-20 min in 4 dl water met het bouillonblokje, de hele teentjes knoflook, ui en salie tot de aardappels heel gaar zijn. Schenk de room erbij en pureer de soep met de staafmixer. Roer de geraspte parmezaan, de helft van de truffel en een wat druppels truffelolie erdoor en laat ca. 2 min. trekken op laag vuur. Schep de soep in kleine kommetjes of kopjes en bestrooi met de rest van de truffel.

Materialen

INGREDIENTEN 4 PERSONEN 250 g aardappelen, geschild, in stukken 1 paddestoelenbouillonblokje, desnoods kippenbouillon 2 teentjes knoflook, gepeld 1 ui, fijngesneden paar salieblaadjes 1 dl room 25 g parmezaanse kaas, geraspt witte truffelolie 25 g truffel

Bronvermelding